İstanbul'da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde etkili olurken, bir video sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Kadıköy'de çekildiği belirtilen görüntülerde yaşlı çiftin karlar altında "Kiramızı ödeyemiyoruz lütfen bize yardım eder misiniz? Çok zor durumdayız" dedikleri görüldü.

Video kısa sürede çok sayıda görüntülenmeye ulaşırken, kullanıcılar, yaşlı çifti tanıyanların kendileriyle irtibata geçmesini istedi.

KAYMAKAMLIKTAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Ataşehir Kaymakamlığından yapılan açıklamada, sosyal medyada sıkça paylaşılan videoda yer alan kişilerle ilgili çalışma gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüntülerde yer alan çiftin, Ataşehir'de ikamet eden 43 yaşındaki F.D. ile 49 yaşındaki H.K. olduğu bildirilen açıklamada, birlikte yaşadıkları dairenin F.D. adına kayıtlı bulunduğu ifade edildi.

'ELEKTRİK, KÖMÜR DESTEĞİ VE NAKDİ YARDIM ALIYORLAR'

Açıklamada, F.D'nin aylık 991 lira engelli aylığı ve 91 lira elektrik tüketim desteği aldığı, ayrıca son bir yılda kendisine Kaymakamlık tarafından bin 700 lira nakdi yardım yapıldığı kaydedildi.

Engelli aylığı olarak 661 lira alan H.K. isimli kadına ise son bir yılda Kaymakamlıkça bin 611 lira nakdi yardım yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kişilerin toplamda bin 652 lira engelli aylığı aldığı bildirildi.

Açıklamada, son bir yılda 4 bin 403 lira nakdi yardım ile kömür desteği de sağlanan F.D. ve H.K. hakkında "dilencilik yapmak ve yaptırmak" eylemlerinden birçok kez idari işlem yapıldığı kaydedildi.