İstanbul Valiilği, LGBT'nin onur yürüyüşüne izin verilemeyeceğini açıkladı.

İstanbul Valiliği, 19-26 Haziran tarihlerinde Taksim'de düzenlenmesi planan LGBT onur yürüyüşleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

İstanbul Valiliği resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran'da yapılması planan yürüyüşe vatandaşların güvenliği için kamu düzeni gözetilerek izin verilmeyeceğini belirtti.

Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada, LGBT üyeleri tarafından 19-26 Haziran 2016 tarihlerinde Taksim’de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır.

Valiliğimizce, başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek anılan günlerde bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir. Bu tür etkinliklerin nerelerde yapılabileceği de, yasa gereği önceden ilan edilmiştir. Değerli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemelerini, Güvenlik Güçlerinin bu yönde yapacağı uyarılara riayet ederek yardımcı olmalarını rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."