Çankaya Belediyesi tarafından yapımı tamamlan Nazım Hikmet ve Kongre Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan CHP’li Salıcı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yapmış olduğu hizmetlerin Çankayalılar tarafından takdir görmesini, yüzde 73,5 oyla tekrar seçilmesini sürpriz olarak karşılamadığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Arkadaşlar biz İstanbul’u aldık. Bunun tartışması yok. Sayın Ekrem İmamoğlu, halkımızın gözünde belediye başkanı, mazbatasını aldı. Bazı pürüzler var, onların da bitmesini bekliyoruz" dedi. TBMM Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök ise İstanbul seçimleri çoktan bitmiştir. Ekrem İmamoğlu mazbatasını 31 Mart akşamı almıştır. Bunun tartışılacak bir yanı yoktur” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, HALKIMIZIN GÖZÜNDE BELEDİYE BAŞKANI”

Ekrem İmamoğlu'nun tartışmasız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Salıcı, "Ben İstanbul milletvekiliyim. Arkadaşlar biz İstanbul’u aldık. Bunun tartışması yok. Sayın Ekrem İmamoğlu, halkımızın gözünde belediye başkanı, mazbatasını aldı. Bazı pürüzler var, onların bitmesini bekliyoruz. Ankara’da hep beraber partimizin genel merkezinde görev yapıyoruz. Sizlerin sayesinde ve desteğiyle Ankara’yı da aldık. Dolayısıyla bu örgüt, 25 yıl sonra Adana’yı, Ankara’yı ve İstanbul’u kazandı. Vatandaşlarımızın bize göstermiş olduğu teveccühü onların yüzünü ağartarak ve oyumuzu arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

Katılımcılara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Bize duyulan güvene sonuna kadar layık olacağız. Nazım Hikmet’i kelimeler ile anlatmak mümkün değil. Nazım Hikmet bir vatan, sevdanın, hasretin, direnişin, baş kaldırının, Türkiye’nin şairidir. Nazım Hikmet’in adı Çankaya’da onun adına yakışacak bir eserde yaşamalıydı. Bizler gördüğünüz gibi Çankaya’nın en değerli arsalarına plazalar yapmıyoruz, AVM’ler dikmiyoruz. Kültür ve sanat merkezleri açıyoruz. Nazım Hikmet’i yüreğimizde yaşatırken, bundan sonra Çankaya’da kültür merkezinde de yaşatacağız. Bizler Cumhuriyet’in aydınlık yüzü olmaya devam edeceğiz. Bizler bu ülkeye baharı getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ ÇOKTAN BİTMİŞTİR"

Milli iradenin ortaya çıktığını ancak milli iradenin İstanbul’da paçasına yapışıldığını söyleyen CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Levent Gök de, şunları söyledi: "Olur mu, olmaz mı. Aslında bir şey yok ama bir şeyler var gibi garip iddialarla yurttaşlarımızın kafasını sulandırmaya, bir kamu erkini Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üzerinde kullanmaya çalışanlara inat; bir hukuk devletini ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Bu ülkede adalet ve hukuk varsa, İstanbul’un Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Bu kararın aksi Türkiye’nin hukuk devletinden, adaletten ve demokrasiden uzaklaşması anlamına gelir. Biz böyle bir konuyu düşünmüyoruz, telaffuz dahi etmiyoruz. O yüzden müsterih olun, İstanbul seçimleri çoktan bitmiştir. Ekrem İmamoğlu mazbatasını 31 Mart akşamı almıştır. Bunun tartışılacak bir yanı yoktur."

Türkiye’ye, Türkiye’deki insanlara, demokrasiye, insan haklarına ve adalete güvendiklerini ifade eden Gök, "Bunu yaşatmak içinde Çankaya Belediye Başkanımızın açmış olduğu Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde hep beraber gururluyuz, onurluyuz ve vefalıyız. Ne mutlu ki demokrasi aşığı belediye başkanımız var. Güzel günler daha gelecek. Bundan hiçbir zaman umudunuzu kesmeyin. Güzel günler başladı ve devamı bundan sonra daha da büyük gelecek" dedi.