Mustafa Kemal Atatürk ölümün 82. yılı düzenlenen programlar anılırken Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Müftülüğü bu sene ilk kez Atatürk ve silah arkadaşları için için Mevlid programı düzenledi. Dana önce hiç yapılmayan böyle bir anma programının pandemi koşullarında ilk kez yapılması ise dikkat çekti.

İstanbul Valiliği, İstanbul Müftülüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, Atatürk ve silah arkadaşları için düzenlenen Mevlid-i Şerif programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu katıldı.

Öğle namazının öncesinde başlayan Mevlid-i Şerif programında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Kur'an-ı Kerim okundu ve İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından dua edildi.

İlk kez düzenlenen Mevlid progrmıyla ilgili sosyal medyada bazı kullancıların "Kur'an-ı Kerim'i yasaklayan birine Kur'an-ı Kerim okumak ona saygısızlık olmazmı?" şeklindeki yorumlar da dikkat çekti.