Geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanları'nda birçok sefer iptal oldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle hava ulaşımı da durumdan etkilendi. İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalan yolculara üzerinde yatmaları için kartonlar dağıtıldı.

İptal olan seferlerin yanı sıra havalimanına geliş ve gidiş istikametindeki yollar da kapanınca yolcular çareyi geceyi terminaldeki banklarda ve yerlerde uyumakta buldu. İptal olan uçuşlarının biletlerini değiştiren yolcuların, havalimanındaki boş alan buldukları yerlerde ve oturma gruplarında uyudukları görüldü.

"ÖĞLEN 12'DEN BERİ HAVALİMANINDAYIZ"

Belçika'nın Brüksel şehrine gitmek istediklerini ancak hava muhalefeti nedeniyle uçuşlarının iptal olduğunu belirten yolculardan Eyşan Daştan: 'Bir hafta boyunca İstanbul'da konakladık. Her normal vatandaş gibi uçağımıza binmeye geldik. Öğlen saat 12.00'den beri havalimanındayız. Önce zaten 3,5 saat rötar oldu. Daha sonra uçağın iptal olduğunu mail yoluyla öğrendik. Otele yerleşilecek dendi ama giriş çıkış hiçbir şey yok her yer kapalı kardan dolayı' diye konuştu.

Yolculardan Bayram Önal ise 'İstanbul'dan Kiev'e gidecektik uçak iptal oldu. Onun mağduriyetini yaşıyoruz. Şuanda yatacak yerimiz de yok. 10 saattir buradayım ama yarın da ne olacak belli değil. Biletimizi de kendi çabalarımızla değiştirdik ama yarın da ne olacağı belli değil' dedi.

"WE NEED HOTEL" PROTESTOSU

İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalan turistler "We need hotel" sloganları atarak durumu protesto etti. Sosyal medyaya turistlerin "We need hotel" diye slogan attıkları görüntüler yansıdı.

Dün akşam saatlerinde kar yağışın tipiye dönmesiyle İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar sabah saat 04.00'e kadar durduruldu. Uçuşları iptal olan yüzlerce yolcu, havayolu şirketlerinin satış ofislerinin önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

Bu sabah saatlerinde THY'den yapılan açıklamaya göre ise, İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar saat 00.00'a kadar durduruldu.

ÜZERİNDE YATMALARI İÇİN KARTON DAĞITILDI

Uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'nda birçok yolcu geceyi terminalde geçirmek zorunda kalırken yolculara üstünde yatmaları için kartonlar dağıtıldı.