İstanbul Bahçelievler Narlı Sokak'ta 5 katlı bir bina bilinmeyen nedenle çöktü. Valilik'ten yapılan açıklamada binanın 1 ay önce kentsel dönüşüm için boşaltıldığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirilirken enkaz altında kalan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor...

YANDAKİ BİNA DA ZARAR GÖRDÜ

Çökme sırasında sokaktaki bazı araçlarda maddi hasarlar oluştu. Bina çökerken yanındaki binaya da zarar verdiği de gelen bilgiler arasında yer alıyo

Mahalle halkı ise itfaiye ekiplerine bina çöktüğü anda yoldan geçenlerin olduğu bilgisini verdi. Ekipler enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

YARALI KURTULAN KADIN KONUŞTU

Çökme sırasında yan binada yaşayan Bahtiyar Cengiz isimli kadın hafif şekilde yaralandı. Ambulansla Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cengiz tedavi altına alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaşadıklarını anlatan Bahtiyar Cengiz, "Bina birden üstümüze yıkıldı. Benim de üstüme geldi. Torunum ve kızım yan odadaydılar" dedi.


Binanın çökmeden önceki hali ise bu şekildeydi.

SON İSTANBUL DEPREMİNDE HASAR GÖRMÜŞ

Binanın boşlatılma nedeninin ise 5,8 büyüklüğündeki son depremde zarar görmesi olduğu öğrenildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44'de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır. Gelişmelerden bilgi verilecektir."

MUHTAR CANLI YAYINA BAĞLANDI

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak olayla ilgili bilgi verdi:

"Kentsel dönüşüm yapılmak üzere 1 ay önce boşaltılmıştı. Yıkılan bina sokağa doğru yıkıldı. Binada herhangi biri yaşamıyordu. Yıkım ekipleri yıkıp yenisine başlayacaklardı. 4 katlı 7 haneli bir binaydı. Binaya boş kağıdı vermiştik. Her iki yanındaki bina ise yeni binalar."

ALT KATTA BİRKAÇ HURDACI VAR' İDDİASI

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, CNN TÜRK canlı yayınına şu açıklamalarda bulundu:

"Mekruh bir bina. Oturan kimse yok. Kullanılmadığı için, alt katında birkaç hurdacı girdiği söyleniyor. İkamet olarak değil. Gören arkadaşlardan birisi çıktı, biri kaldı diyor. AFAD burada, biz buradayız, itfaiye burada. Çalışıyoruz. Hurdacı var mı diye bakıyoruz. Kağıt toplayan bir hurdacı girmiş. Var mı yok mu diye ona bakıyor arkadaşlarımız. Yıkılan bina yandaki binanın yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada hiçbir yaralı yok. Dinleme cihazlarını getirdi AFAD, köpeklerini de getirdiler."