Gayrimenkul hizmetleri ve yatırım yönetiminde dünya çapında danışmanlık hizmetleri sunan “JLL” tarafından hazırlanan “Dünya Sahnesinde İstanbul” başlıklı raporda İstanbul’un artık Londra, Moskova ve Paris’le birlikte Avrupa’nın dört mega şehri arasında bulunduğu vurgulandı. İstanbul'un “Ticari Cazibe Endeksi”ne göre de dünyanın en önemli 20 iş merkezi arasında yer aldığı belirtildi.

AVRUPA KITASININ EN FAZLA NÜFUSA SAHİP ŞEHRİ İSTANBUL
JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, İstanbul’un, Avrupa kıtasının en fazla nüfusa sahip şehri olduğunu belirterek, “İstanbul, potansiyeli ve iş hacmiyle birçok Avrupa şehrini geride bıraktı. Bunda Türk Hava Yolları’nın (THY) yadsınamaz katkılarının yanı sıra jeopolitik konumunun önemi büyük. Şehir, ticari, lojistik ve kurumsal yönetim açısından birçok ülke ekonomisinden daha önde” dedi.

DÜNYANIN İLK 10 ŞEHRİ ARASINA GİRECEK
İstanbul'un perakende pazarında küresel anlamda 2030 yılına kadar dünyanın ilk 10 şehri arasına gireceğini söyleyen Alkaş, yeni markaların şehre gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Alkaş, İstanbul'un lojistikte 8,5 milyon metrekare alana sahip olduğunu, 1 milyon metrekare alanın da inşa halinde bulunduğunu ifade ederek, "İstanbul, dünyanın en fazla ziyaret edilen beşinci şehri. Konferans, etkinlik, fuar alanında 9'uncu sırada yer alıyor. 480 otel işletmesi, 49 bin oda var. 2017 sonunda 56 bin odaya çıkacak. Üçte ikisi 4 yıldız ve üzeri donanıma sahip" bilgilerini verdi. İstanbul'un yatırım hacminin Moskova'nın onda biri, Sao Paulo'nun yarısı seviyesinde olduğunu anlatan Alkaş, "Son 3 yılda şehirde 2 milyar dolarlık ticari gayrimenkul yatırım işlemi gerçekleşti. Bu daha yukarılara çıkmalı. Gaziosmanpaşa, Fikirtepe, Tarlabaşı gibi kentsel dönüşüm projelerinin şehre büyük katkısı olacak" diye konuştu