Feyzanur KAYA-ANKARA

9 Milyon nüfusu olan İsrail, aşılama sürecini en başarılı şekilde gerçekleştiren ülkelerin başında geliyordu. Geçtiğimiz aylarda maskelerini çıkartan İsrail, son 3 ayda en yüksek vaka sayısını bildirdi. Çocukları aşılamak için harekete geçen yetkililer, seyahat kısıtlamalarını da tekrardan getirebilir.

Çarşamba günü açıklanan vaka sayılarına göre son 3 ayın en yüksek vaka sayısı tespit edildi. Açıklanan sayıda 307 kişi koronavirüse yakalandı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, bu hızlı artışın en büyük sebebi delta varyantı.

Nüfusun %85'ini aşılayan İsrail, okulları ve mekanları yeniden açmış ve maske zorunluluğunu kaldırmıştı. Ancak artışın önüne geçilemezse kısıtlamalar tekrar gelecek.

Başbakan Naftali Bennett, binlerce çocuğun ay ortasına kadar aşılanması gerektiğini duyurdu.

(AP Fotoğrafı/Ariel Schalit)

Kısıtlamalar tekrar geliyor

İsrail,bu hafta yüksek sayıda çocuk aşıladı ancak tedbirleri yine de yürürlüğe koyacak. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu tekrar geliyor. Bennett, ilk kez İsrail'in ana giriş kapısı olan Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'na gelenleri yönetmek için bir koronavirüs komiseri atadı.

Yetkililer gidişat kötüleşirse havaalanını kapatmaya hazır olduklarını söylediler.

'Yeşil Geçiş' sistemi geliyor

İsrail'in Haaretz gazetesi, yetkililerin vatandaşların aşılı-aşısız olup olmadığını belirleyen 'Yeşil Geçiş' sistemini geri getirmeyi düşündüklerini bildirdi. Sistem mekanlarda ve etkinliklerde kullanılacak.