Fenerbahçe’de golcü ve savunma takviyesi beklenirken, İspanya’dan çok farklı bir iddia geldi. Birçok İspanyol gazetesine göre Fabian Orellana, bu sezon Sarı-Lacivertli formayı giyecek. Haberlerde, Kanarya’nın Valencia ile yaptığı görüşmeler sonrası Şilili orta saha oyuncusunu 1 sezonluğuna kiralamak için 500 bin Euro’ya (2 milyon TL) el sıkıştığı belirtildi.

Maaşı 1.5 milyon Dolar

Yönetim eğer Orellana’nın performansından memnun kalırsa, sezon sonunda 3.5 milyon Euro (14.5 milyon TL) bonservis bedeli ödeyerek 31 yaşındaki futbolcuyu kalıcı olarak kadrosuna katabilecek. Sarı-Lacivertliler oyuncuya ise Valencia’daki maaşı olan 1.5 milyon Dolar’ı (5.3 milyon TL) ödeyecek. İspanyol basınında yer alan yorumlarda, Türkiye’de kimsenin bu transferin gerçekleşeceğine inanmadığını ancak resmi açıklamanın yakında yapılacağı kaydedildi.

39 kez milli oldu

Orellana, orta sahada kanatların yanı sıra merkezde ve forvette de görev yapabiliyor. Çok yönlü bir oyuncu olması en büyük avantajı. Valencia, Şilili futbolcuyu geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralamış, geçtiğimiz sezon ise Celta ile yapılan anlaşma nedeniyle 3 milyon Euro (12.4 milyon TL) ödeyerek bonservisini almıştı. Ancak teknik direktör Marcelino, oyuncuyu kadroda düşünmediği için Valencia Yönetimi tarafından transfer listesine konuldu. Fabian Orellana 39 kez Şili Milli Takım formasını da giydi. İsla’nın milli takımdan arkadaşı olan Orellana, geçtiğimiz haziran ayındaki Konfederasyon Kupası’nda ise kadroya çağırılmamıştı.