İstanbul Narkotik Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ambarlı limanında bir gemiye yaptığı operasyonda 212 kilogram saf kokain ele geçirdi. Bu miktar İstanbul'da şuan yakalanan en büyük miktar olarak kayıtlara geçti.

Operasyonla ilgili ilginç detaylarda ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Brezilya'dan Türkiye'ye bir konteyner içerisinde uyuşturucu getirileceği istihbaratına ulaşınca özel ekip kurup araştırma başlattı. Çalışmalarda konteynerin içerisinde bulunduğu geminin 2 ay önce Brezilya'dan yola çıktığı tespit edildi. Uydu sistemi üzerinden gemi an be an takip edildi. Gemi geçtiğimiz ay İspanya'da limana yanaştı, 15 gün burada bekletildi. Burada İspanyol gümrük ekipleri içerisinde uyuşturucu bulunan ve Brezilya'dan çıkışı itibariyle takibe alınan konteyneri inceledi ama uyuşturucuyu tespit edemedi.

Konteyner başka bir gemiye aktarıldı daha sonra tekarar yola çıktı. Gemi Türk Karasuları'na geçince devreye narkotik polisi girdi. Sahil güvenlik birimlerinin botlarıyla gemi durduruldu. Narkotik ekipleri gemiye çıkarak, rotanın Ambarlı Limanı'na çevrilmesi sağlandı. Ambarlı Limanı'na demirletilen gemide İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün iki emektarı Maya ve Fırtına isimli kokuya duyarlı köpekler arama yaptı.

Maya ve Fırtına'nın sekiz valiz içerisindeki 212 kilo uyuşturucunun bulunduğu konteyneri tespit etmesi bir dakikayı bile bulmadı. Ekiplere ise sadece konteynerin kapısını açmak kaldı.

DEĞERİ 80 MİLYON

Piyasa değeri 80 milyon lira tutarındaki uyuşturucunun sahipleri ve Türkiye ayağındaki organizatörlerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.