İslahiye'de 3.8 büyüklüğünde, Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Sapanözü'nde de 3.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi


'te Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Daire Başkanlığı'nın merkez üssünü İslahiye İlçesi olarak belirlediği Righter ölçeğine 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İslahiye depreminden 17 dakika sonra Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Sapanözü'nde 3.9 şiddetinde bir deprem kaydedildi
Gaziantep'te merkez üssü İslahiye olan Righter ölçeğine 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Deprem Daire Başkanlığı'nın merkez üssünü İslahiye İlçesi olarak belirlediği deprem, saat 22.32'de meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem, can ve mal kaybına yol açmadı.

HATAY DA SALLANDI
İslahiye depreminden 17 dakika sonra Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Sapanözü'nde 3.9 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Yerin 1.7 KM altından gerçekleşen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

TÜRKİYE SON DEPREMLER NE?
Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Yeryüzündeki depremler her saniye gerçekleşmektedir. Bu depremlerin bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük olur. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kayıt altına alınebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini, büyüklüğünü, şiddetini, depremin yerin kaç km derinliğinde gerçekleştiğini aşağıdaki linki tıklayarak öğrenebilirsiniz.