Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü IŞİD üyelerince ateş edildi. Dün de yine mayın temizlemesi yapılan askerlere IŞİD'li teröristler tarafından ateş açılmıştı.

ASKER SINIR HATTINI TEMİZLİYOR

Alınan bilgiye göre, Karkamış Belediyesi karşısından sabah saatlerinde sınır hattına yapılacak güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında bölgedeki mayınları tespit edip temizlemek için çalışma yürüten güvenlik güçlerine Suriye tarafından ateş açıldı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan sınırın karşı tarafındaki Halep'in Cerablus ilçesinden açılan ateşe angajman kuralları gereği güvenlik güçlerince misliyle karşılık verildi. Belirli aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle sınır hattında tespit ve temizleme çalışması yapan mayın temizleme aracı bölgeden çıkarılırken, çalışmalara ara verildiği öğrenildi.

VATANDAŞLAR UYARILDI

Çatışmaların ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar sınıra yakın yerde durmamaları konusunda uyarıldı. Çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın olan Karkamış Belediyesi ise geçici olarak boşaltıldı.Mayın temizleme aracı, 16 gündür sınır hattına örülecek güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında Karkamış'ta görev yapıyordu.

HAVAN TOPU GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

IŞİD militanları ve Türk askeri arasında şiddetlenen çatışmalar sonucunda Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen havan topu, Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezindeki Hitit Bulvarı'na düştü.

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Bulvardaki Aile Sağlığı Merkezi yakınında kaldırıma düşen havan topunun patlamaması ise büyük bir faciayı önledi. Havan topunun düştüğü anlarda, bulvarda çok sayıda vatandaşın bulunduğu belirtildi.