İran dini lideri Ali Hamaney bugün İran destekli Irak İslam Yüksek Konseyi lideri Ammar el Hakim'in başkanlığını yürüttüğü Irak Şii Ulusal İttifak'ını kabul etti. Hamaney, Irak'ta bu İttifak'ın kuruluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken ülkede çatışma alanlarında etkin olan milis grubu grubu Haşd-i Şabi'ye övgüde bulundu.

HAMANEY: İTTİFAK'IN KURULUŞU ÖNEMLİ BİR OLAY

Hamaney, böyle bir ittifakın çatısı altında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken İttifak'ın kuruluşunu "önemli bir olay" olarak değerlendirdi. Dini lider ayrıca İttifak'a Irak'ta yeni yapılar oluşturmalarını ve var olan yapıları geliştirmelerini tavsiye etti.

KATLİAM YAPAN ÖRGÜTE DESTEK

İttifak'ın en önemli görevlerinden birinin Irak'taki hükümeti desteklemek olduğunu belirten Hamaney, Haşd-i Şabi'ye destek vermelerini gerektiğini de söyledi.

Suriye’de binlerce sivili katleden Haşd-i Şabi'den bahsederken övgü dolu ifadeler kullanan Hamaney "Irak'taki Haşd-i Şabi büyük bir refah kaynağıdır ve Irak'ın geleceği için temel kaynak olacaktır. Onun desteklenmesi ve güçlendirilmesi gerekir" diyerek skandal açıklamalarda bulundu.

YENİ AKİT