Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 300'ü geçti. Vaka sayısı 77 bini aştı. İran'da Kovid-19 denilen yeni tip koronavirüs salgınında vaka sayısının 18 ve ölü sayısının 5'e yükselmesi tedirginliği artırırken, virüsün bir belediye başkanına da bulaştığı belirtildi.

İran devlet televizyonu, başkent Tahran'ın 13. ilçe belediye başkanı Murteza Rahmanzade'nin cuma günü koronavirüs belirtileriyle hastaneye kaldırılmış olduğunu duyurdu. Haberlere göre belediye başkanının koronavirüs testi pozitif geldi.

İran'da koronavirüsün ilk saptandığı şehir olan Kum'da şimdilik 7 vaka görüldü. Tahran'da 4, Gilan'da 2 vaka teşhis edildi.

Virüsün bulaştığı kişilerin çoğu ya Kum sakini ya da son dönemde Kum'a seyahat etmiş kişiler.

Diğer yandan, Brüksel'de bütçe konulu Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi çıkışında basınına konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Yeni vakalar olmasına rağmen durum kontrol altında. Halkımız endişelenmemeli. Bir planımız var ve onu uyguluyoruz." ifadesini kullandı.

Conte, Brüksel'deki zirvenin ardından gece yarısı acil durum değerlendirmesi için Roma'da Sivil Savunma Genel Müdürlüğüne giderken, burada yaptığı açıklamada ise "Gerekli tüm önlemler alındı, gerekirse başka önlemler de almaya hazırız." dedi.

Ölümcül virüs, İran'dan sonra İsrail ve Lübnan'a da sıçradı. Her iki ülkede de ilk kez corona virüs vakası görüldü. İran'dan lübnan'a giden bir kadında virüse rastlandığı, kadının Beyrut'ta karantina altına alındığı belirtildi.

İsrail sağlık bakanlığı ise Japonya'da 14 gün boyunca karantinada kalan yolcu gemisinden tahliye edilip Israil'e dönen bir kadında virüs görüldüğünü açıkladı.