Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün Altunköprü kasabasında kontrolü sağlamasının ardından Peşmergelerin konuşlandığı mevzilere yaklaşmasıyla çatışma başladı. Irak güçleri ağır toplarla mevzileri vururken Peşmergeler de karşılık verince çatışma şiddetlendi.

Irak güçlerinin top ateşiyle yaralanan Peşmergelerin olduğu, bazı araçların da yanmaya başladığı görüldü.

Şiddetli çatışma üzerine, Erbil'den yola çıkan ağır silahlar taşıyan askeri konvoy, temas hattına doğru ilerleyişe geçti.

Irak ordusu Altunköprü'yü ele geçirdi

PEŞMERGEDEN PÜSKÜRTTÜK İDDİASI

Peşmerge adına yapılan açıklamada ise "Sabah 08.00'de Haşdi Şabi milisleri, Irak ordusuna verilen ABD yapımı silahlar ve İran topçu desteğiyle Peşmerge Güçleri’ne Pirde’de saldırdı" denildi. Açıklamada saldırıların püskürtüldüğü, 10'dan fazla Hummer ve Abrams Tank'ın imha edildiği iddia edildi, "Görünen o ki bu saldırıyla, Irak hükümetinin Kerkük İl sınırlarının sonuna kadar gelmesi amaçlanıyor" denildi.


TÜRKMEN CEPHESİ: PEŞMERGENİN ELİNDEN ALINDI

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salih ise twitter'dan yaptığı açıklamada "Türkmen Altunköprü, Irak ordusunun sayesinde başarı ile Peşmerge’nin elinden alındı. Orada bulunan Türkmenler rahatlarına kavuştular" diye yazdı. Salihi Altın Köprü'yü ziyaret ettiği, video görüntüsü paylaştı.