Instagram tarafından yayınlanan son güncelleme ile canlı yayınlar kaydedilerek kullanıcı profilinde görüntülenebilecek. Canlı yayın yapabilme özelliği, Instagram’ın geçen yılın kasım ayında kullanıcılarına sunduğu bir özellikti. Ancak uygulanmaya başlanan bu canlı yayınlar belirli bir süre sonra yayından otomatik olarak kaldırılıyordu.

Instagram’ın yeni uygulaması ile kullanıcılar bu özellikten kurtulmuş oldu. Bütün kullanıcıların severek ve ücretsiz olarak kullandığı canlı yayın özelliği bir süre sonra kaldırıldığından arşivleme veya tekrar izleme olanağı yoktu. Yeni güncelleme sayesinde sosyal medya hesaplarından yapılan bu canlı yayınlar kaydedilerek arşivlenebilecek ve daha sonra kendi profillerinde paylaşılabilecek.

İSTENİLDİĞİNDE CANLI YAYINLAR KAYDEDİLECEK

Instagram tarafından yayınlanan son güncelleme sayesinde yapılan canlı yayınları video olarak kaydetmek mümkün olacak. Instagram yetkililerinin yaptığı açıklama ile uygulanmaya başlanacak olan güncelleme ile artık canlı yayın bittikten sonra, yayının video olarak kaydedilerek tekrar kullanılabileceği belirtildi.

Instagram kullanıcıları dikkat! Sakın yapmayınInstagram kullanıcıları dikkat! Sakın yapmayın

CANLI YAYINLAR NASIL KAYDEDİLECEK?

Canlı yayınların video olarak kaydedilmesini sağlayan bu özellik canlı yayın bittiği zaman ekranın sağ üst köşesinde ortaya çıkan kaydet butonuna dokunularak daha sonra da kullanılabilecek.