Çin, Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik işkence ve asimilasyon politikası sürdürüyor. Dünyanın seyirci kaldığı vahşette her gün insanlık adına utanç verici yeni görüntüler ortaya çıkıyor.

Müslüman Türklere her türlü aşağılık işkence ve baskıyı yapan Çin yönetimine ülke insanları da yaptıklarıyla destek veriyor. Özellikle küçük kızların toplama kamplarında, sözde okullarda her gün dayak eşliğinde içeri alındığını gösteren görüntüler yürekleri parçalarken bu işkence görüntülerine bir yenisi daha eklendi.

AZGIN KALABALIK

Sosyal medyada dolaşan videoda Uygur Türkü küçük bir kızın etrafına toplanan kalabalık tarafından nasıl bir işkenceye uğradığı net şekilde görülüyor. İnsanın kanını doduran videoda küçük kızın etrafına toplanan kalabalığın minik yavruyla alay ettikten sonra kafasına kola ve pis su döküp, çamur attığı görülüyor. Küçük kızın çığlığına ve ağlamasına aldırmayan azgın kalabalık gülüşmeler eşliğinde bu işkenceyi dakikalarca sürdürüyor.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA NE OLUYOR?

Katliamcı Çin, Doğu Türkistan’da kural tanımamazlığını sürdürürken tüm dünya bu zulme sessiz kalıyor. Birleşmiş Milletler'e göre 1 milyon civarında Müslüman Uygur Türkü, Çin'in ‘eğitim merkezi’ olarak dünyaya lanse ettiği toplama kamplarında tutuluyor.

Camiler yıkılıyor, toplu ibadet yasaklanıyor; Kuran kursları kapatılıyor. Müslüman Uygur Türkleri bölgeden zorla göç ettiriliyorlar ve yerlerine yerleştirilen Çinliler kalanları taciz etmek için her yolu deniyor. “İslâm’dan uzak durun” propagandası yapan Pekin, Doğu Türkistan’da her Müslüman eve bir Çinli erkeği yerleştiriyor.

HİLAL VE YILDIZ YASAK

Doğu Türkistan’da dini ilimlerin öğrenilmesi ve dini bilgilere sahip öncü kişilerin halkı eğitmeleri de tamamen yasak. Namaz ve oruç tutmak yasak. Çin devleti aldığı karar çerçevesinde Doğu Türkistan bölgesinde başörtüsü takan, burka giyen kadınların ve uzun sakallı olan erkeklerin toplu taşımadan yararlanmasını da yasakladı. Karara göre kıyafetinde ‘’hilal ve yıldız’’ sembolü olan herkes bu yasak kapsamında toplu taşımadan yararlanamıyor.