Olay, akşam saatlerinde Eyüpsultan Bülbüldere Mahallesi Bağ Sokak içerisinde bulunan inşaat alanında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bakkala gitmek için inşaat alanından geçen İhsan Baran Geldi (8) isimli çocuk kazıkların yerleştirilmesi için açılan çukurlardan bir tanesine düştü. Çocuktan haber alamayan aile, arama çalışmalarına başladığında kuyuda olduğunu görünce, itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinden yardım istedi.

'Doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamadı'

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede bulunan vatandaşları uzaklaştırarak önlem alırken, itfaiye ekipleri küçük Baran’ı kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ve AFAD ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde İhsan Baran Geldi, yaklaşık 5 saat sonra kuyudan çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrasında küçük Baran, sedyeyle ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı. Geldi burada doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

'Yollarda inşaat alanlarında hiçbir koruma yok'

Olayı anlatan mahalle sakini Rukiye Yener, “Benim 4 tane çocuğum var, yollarda inşaat alanlarında hiçbir koruma yok, çocuklar buradan sarkıp aşağıya bakıyorlar. Açtıkları sondajların içinde 15-20 tane hiçbir kenarında önlem alınmamış. Bu çocukların vebalini nasıl ödeyecekler. Çok küçük bir çocuk, biraz kilolu olduğu için çıkartamadılar. Babaannesi bakıyor, annesi yok yanında, maddi durumları çok iyi değil, inşallah yaşıyordur” dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

9 yaşındaki Baran Geldi soruşturmasıyla ilgi olarak Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliye sevk edilmesi bekleniyor.