Haber : Eren Talha Altun

İstihbarat, ortaya çıktığı ilk dönemlerden itibaren önemli değişimler geçirmiş ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak yöntem, teknik ve kaynakları farklılaşmıştır. Günümüzde istihbarat, kendi içerisinde kaynakları bakımından alt disiplinlere ayrılan çok boyutlu bir çalışma alanı olarak kabul edilmektedir. Dijitalleşen ve teknolojinin devamlı arttığı Dünyada İstihbarat kaynaklarına göre görüntü istihbaratını da kapsayan sinyal istihbaratı istihbarat servislerinin en gözde birimleri haline gelmiştir.

Sinyal İstihbaratı, düşman unsurlarının kullanmakta oldukları haberleşme cihazlarının ve elektronik aygıtların ürettikleri sinyallerin ya da bu cihazların ilettikleri verinin belirli teknik yöntemlerle elde edilmesi ve analiz edilerek faydalı bilgiye dönüştürülmesini içeren çalışmalar bütünüdür.

İngiliz Ordusunda, modern çağdaki güçleri korumak için yeni bir askeri siber birim kuruldu. Askeri istihbaratta kullanılması amaçlanan bu yeni kurulan askeri birlik ile ordu Sinyal istihbaratı alanında önemli adımlar attı.

Yeni Kurulan 13. Sinyal Alayı Komutanlığı'nın , .iletişim ağlarını güvence altına almak için Kraliyet Donanması ve Kraliyet Hava Kuvvetleri ile birlikte çalışacağı öngörülüyor.

Savunma Başkanlığı sekreteri Ben Wallace, " Yeni kurulan sinyal istihbaratı Alayı , Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetlerinin bilgi savaşı modernizasyonunda önemli adımlar atıldı." Dedi.

Sinyal Alayı resmi olarak Pazartesi günü faaliyetlerine başladı. Komutanlık Merkezinin İngiltere Dorset bölgesinde olacağı, ancak birliklerin dünyanın her yerinde görev alacağı açıklandı..

Sinyal Alayı Kadrosunda , 250 elektronik harp uzmanı askeri personelin istihdam edildiği ifade edildi.

Yeni kurulan bu birlik , Diğer siber istihbarat servisleri, GCHQ ve NCSC ile birlikte çalışacak. Sinyal Alayı , askeri operasyonlarda görevlendirilen birlikler için teknik personelden oluşacak.

Sinyal Tugayı Komutanı Tuğgeneral John Collyer, "13. Sinyal Alayının oluşturulması, daha geniş savunmanın, bilgi ortamı ve siber alandaki gücünü artırdığı için heyecan verici bir adımdır." Dedi.