Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Sarıpınar Mahallesinde, mahalle meydanında düzenlenen düğün cemiyetinin ardından cemiyete katılanlar gelinin eve getirilmesi için damat evine gitti.

Gelinin eve girişinde, iddiaya göre 17 yaşında Ümit B., kutlama yapmak için babası Kadir B.’ye ait av tüfeğini alarak havaya ateş etmeye başladı.

Tüfekten çıkan saçmalar, topluluk arasında yer alan müzisyenler 36 yaşındaki Reşat Emul ile 50 yaşındaki Birol Yandık'a isabet etti.

Saçmaların yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet etmesi üzerine iki müzisyen yaralanarak yere düştü. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

YARALILARIN AİLESİNİ BAŞKAN YATIŞTIRDI

Yüzünden yaralanan Reşat Emul, ilk müdahalenin ardından sevk edilmesine karar verildi. Bursa ve çevre illerde 2 saat boyunca sevk edilecek hastane aranırken, bu esnada yaralı müzisyenin ailesi sinir krizleri geçirdi. Yaralının ailesi sevkin uzun sürmesi üzerine, 'Roman olmaları nedeniyle Emul’un sevk edilmediğini' iddia edip, “Biz de bu ülkenin vatandaşıyız" diyerek tepki gösterdi.

Yakınları tarafından durumun aksedilmesi üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş devreye girdi ve yer bulundu. Yüzü tanınmaz hale gelen yaralı Reşat Emul, ambulansla Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayın ardından silahı ateşlediği iddia edilen Ümit B. ise silahla birlikte jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.