Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında inceleme heyetindeki Suudilerin başkonsolosluğa gelmelerinin ardından Türk heyet de az önce binaya giriş yaptı.

SİVİL PLAKALI ARAÇLA GELDİLER

Levent'teki başkonsolosluğa sivil plakalı araçlarla gelen Suudi yetkililer, araçlarıyla konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Suudi yetkililer, bir süre kapının açılmasını bekledikten sonra konsolosluk binasına girdi.

TÜRK POLİSİ KONSOLOSLUKTA

İncelemelerde bulunması beklenen Türk polisi kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Suudi Konsolosluğu'na girdi. Türk polisinin 7-8 araçla geldiği görüldü. Konsolosluk çevresine güvenlik şeridi çekildi.

SUUDİ HEYETİ İLE 2 SAATLİK TOPLANTI

Öte yandan olayla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerden oluşturulan ortak çalışma grubu, ilk toplantısını yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü.

Yaklaşık 15 kişiden oluşan Suudi heyeti, toplantının sonunda 10 ayrı araçla Emniyet'ten ayrılarak konsolosluk binasına gitti.

REUTERS: TÜRK POLİSİNDE KAŞIKÇI'NIN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ SES KAYDI VAR

Uluslararası haber ajansı Reuters, iki Türk kaynağa dayandırdığı haberinde, Türk polisinin elinde Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair ses kayıtları olduğunu iddia etti.

ERDOĞAN VE SUUDİ KRAL SELMAN TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, olayın soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurgulamışlardı.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.