Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan İnce, 'Bu katiline aşık olmaktır. Yani yapılacak bir şey yok. Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum. Yaptığına da en hafif tabirle 'Akıl tutulması' diyorum' yorumunda bulundu.

İnce, Çelebi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Çelebi'nin de yargılandığı Ergenekon davasında, bir tarafta 'Ben bu davanın savcısıyım' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, 'Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok.

Bu katiline aşık olmaktır. Yani yapılacak bir şey yok. Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum. Onun için yaptığıma pişman değilim. Benim yaptığım bir demokrasi mücadelesi, ilkeli, omurgalı duruştur. Ben bu şekilde bakıyorum. Bizimle olduğu dönemde, anlamsız gerekçelerle ayrıldı. Suçun bizde olmadığı ortada. Yolu açık olsun. Ne diyeyim, FETÖ'cü hakim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle 'Akıl tutulması' diyorum.'