Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Öcalan'la 22 Mayıs'ta İmralı'da yaptıkları görüşme ve sonrasındaki sürece ilişkin bugün İstanbul'da basın toplantısı düzenleyerek, müvekkillerinin açlık grevi ve ölüm orucundakilerle ilgili mektubunu kamuoyuna duyurdu.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, açlık grevi ve ölüm oruçlarının sona erdirilmesini talep eden Öcalan'ın mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Değerli yoldaşlar başta açlık grevleri ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere, iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında, eyleminizin sona ermesini bekliyorum. Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip, hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum."

Avukatlar, yapılan görüşmelerin yeni bir 'müzakere süreci' anlamına gelmediğini, İstanbul seçimleriyle ilgili konuşma olmadığını, görüşmenin kritik aşamaya gelen açlık grevleri ve ölüm oruçlarıyla ilgili olduğunu belirttiler.

GÜVEN, DAĞ, TEMEL VE SARISAÇ'IN HASTANEYE KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Öcalan'ın çağrısının ardından Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 8 Kasım’da başlattığı, ilerleyen günlerde binlerce tutuklunun katılımıyla devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçları bugün itibariyle bitirildi.

HDP Milletvekili Tayip Temel, Leyla Güven’le başlayan açlık grevleri ile 30 mahpusun ölüm orucu eyleminin, Öcalan’ın talebi doğrultusunda bittiğini duyurdu.
Açıklamanın ardından 200 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ile diğer milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın hastaneye kaldırılması bekleniyor.
Eylemini sonlandırdığını yazılı bir açıklamayla duyuran Leyla Güven, "Bugünden itibaren başlatmış olduğum açlık grevi eylemimi sonlandırıyorum. Belirtmek isterim ki açlık grevi direnişimiz amacına ulaşmıştır" dedi.