İstanbul 23 Haziran yerel seçimlerine bir hafta kala Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde soruları yanıtlarken adaylara rakiplerine birer soru sorma hakkı verdildi. Binali Yıldırım İmamoğluna "Ekrem Bey siz gelir gelmez büyükşehirin bütün veritabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun KCK'ya aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz?" sorsusunu verdi.

İşte İmamoğlu'nun cevabı...

Ekrem İmamoğlu: Özellikle burada sayın Yıldırım'a şunu hatırlatmak isterim: Sayın Yıldırım aynen "bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi yapabilir" dedi. Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir.

Veri kopyalaması yapılır ve yedeklenir. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık - 31 mart - 18 Nisan (mazbatanın verildiği gün) bunların milat kabul edilerek verilerin yedeklenmesi. Bize ihbarlar geliyordu.

Kaldı ki yapamadık, hukuksuz bir karar verildi. Büyükşehir Belediyesi'nde veriler yine orada olacaktı. Ama olamadı. Sayın Yıldırım'ın süreci daha iyi analiz etmesini dilerim. Bir belediye başkanı belediyesi ile ilgili her türlü incelemeyi yapabilir.