İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak olan Lise Giriş Sınavı (LGS) ile ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. LGS'ye girecek öğrencileri için yarın toplu ulaşımın ücretsiz olacağını hatırlatan İmamoğlu, "Sınav nasıl olursa olsun siz akıldan, bilimden ve hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin, hepinize gönülden başarılar" başlığıyla bir de video yayınladı.

'GÜZEL BİR GELECEK SİZLERİ BEKLİYOR'

LGS'nin sorunsuz bir şekilde yapılması için her türlü tedbirin alındığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"Sevgili öğrenciler, liselere giriş sınavı için uzun zamandır hazırlandığınızı biliyorum. Siz değerli gençlerimizin iyi bir eğitimle geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanması ülkemiz için çok önemli. Bu güzel ülkeyi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, aklın ve bilimin ışığında daha aydınlık bir geleceğe taşıyacak olan kesinlikle sizlersiniz. Hepinize LGS sınavında ve tüm eğitim hayatınız boyunca yürekten başarılar diliyorum. Birbirinden güzel hayaller kurmaya ve bu hayallere ulaşmak için çok çalışmaya lütfen devam edin. Güzel bir gelecek sizleri bekliyor.

'LÜTFEN GÜRÜLTÜ YAPMAMAYA ÖZEN GÖSTERELİM'

Tabii ki bir söz de kıymetli hemşerilerim sizlere. Sizden de bir ricam var. Lütfen öğrencilerimizin sınava gireceği 5 Haziran Pazar günü. Özellikle sınavların yapılacağı okullarımızın çevresinde gürültü yapmamaya özen gösterelim. Öğrencilerimizi sınav sırasında rahatsız edebilecek davranışlardan lütfen kaçınalım."