İmamoğlu, Bodrum'dan yola çıkan ve İstanbul üzerinden Samsun'a gidecek olan Türkiye'nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum'u, demirli olduğu Kalamış Marina'da ziyaret etti. İmamoğlu'nu teknede, ünlü ve usta sanatçılar Zülfü Livaneli ile Müjdat Gezen karşıladı.

Sözcü'nün haberine göre, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Trabzonlular ile ilgili sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Açıklamayı izlemedim ama arkadaşlarım anlattılar. Aslında izleme tenezzülünde bulunmadım. Gerçekten seviye çok düştü. Ne diyeceklerini şaşırdılar. Zavallılık olarak nitelendiriyorum. Üzülüyorum. Bir kurgu, bir oyun. Zihinlerinde neler dönüyormuş bu insanların aklım ermiyor. Trabzonlular'a Yunan yaklaştırmaları. Bir oy için neler yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Kime nasıl hitap edeceklerini, Ekrem İmamoğlu'nu nasıl karalayacaklarını şaşırmış durumdalar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sanırım Trabzonlulardan da özür dilemiş. Trabzonlu hemşehrilerimiz bu tarz davranışları insan yerine koymaz. Umursamaz bile. İnşallah bu tür seviyesiz yakıştırmalardan, davranışlardan kurtulurlar. Hele hele bir belediye başkanı işine baksın. Esenler'in bir sürü sorunu var. 0.30 metrekare yeşil alanı var Esenler'in. 25 senedir orada yöneticisiniz, bunları konuşun. Bunları anlatın. Orada oturan okuyamamış bir çocuğumuzun evindeydim dün akşam. İftarımı açtım. 3 ay ilgi gösterince diplomasını aldı o gencimiz. Onlarla uğraş. Sokaklarına bak. Parklarına bak. İnsanlara insanca yaşam ortamları hazırla. Bırak Ekrem İmamoğlu'nu. Millet sevdi İmamoğlu'nu'' yanıtını verdi.

'HER HANENİN CEBİNE 200 TL KOYMUŞ DURUMDAYIZ'

İmamoğlu'na sorulan diğer soru da seçim döneminde vaatleri arasında yer alan ulaşım ve sudaki indirim çalışmalarının İBB Meclisi'nde ele alınması konusunda oldu.

İmamoğlu, bu soruyu da şöyle yanıtladı: ''İşimiz tam da bu. Su ve ulaşımla arkadaşlarım hesaplarını yapıyor. Her hanenin cebine 200 lira koymuş durumdayız. Bunlar önemli. Bunları yapalım. Şu an ülkenin ve şehrin çektiği ekonomik sıkıntılara çözüm bulalım. Suyu biraz ertelemişler. Beraber alacağız o kararı 24 Haziran itibariyle. Biraz uzatıyorlar ama takipçisiyiz. Milletçe ekonomik sıkıntı çekiyoruz. Konumuz bu. O yıllarını harcamış belediye başkanı tecrübeli olduğunu düşünüyor ama belli ki çok tecrübesiz. Bu konularla uğraşsın. Bizim işimiz bu. İstanbul'un ulaşım, ekonomik, çevre, yoksulluğu sorunu. Ne güzel kararlar aldık. Dini, resmi bayramlarda İETT ücretsiz olacak. Millete 19 Mayıs'ta herkes milli ruhunu yaşayacak. Bayramlara ve kutlamalara ücretsiz gidecek. Olağanüstü. Bizim işimiz bu.”

NE OLMUŞTU?

Katıldığı bir iftar programında konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söylemişti ve Ekrem İmamoğlu'nun Trabzonlu olduğunu söyleyerek "E hesap başka" ifadelerini kullanmıştı