İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, 'Polemik yaratmamak adına hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması ya da yolsuzluk suçu at' dedi mi, demedi mi?" diye sordu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

(Beylikdüzü Belediyesi'nde çalışan kişinin FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla ilgili video) "Bana arkadaşlarım ifade ettiklerinde bu haberi bile iddia diye düşündüm ve inanmak istemedim. Arkadaşlarım videoyu izleyince üzüldüm. Ülkemde yalan ifadelerin bu mecralardan aktarılması konusunda utandım. Bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil. Hizmet ettiği birçok kamu kurumu var. Bu ülkenin gizli güvenliğinden sorumlu kuruluşu var, MİT gibi. Belediye başkanları var. Ben belediye başkanı olduğum dönemde de hizmet eder durumdaydı. Soruşturmalar yapıldı fakat gerek duyulmadı. 2012'den itibaren Beylikdüzü Belediyesi'ne hizmet eden bir şahıstan bahsediyorum."

"Polemik yaratmamak adına hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım. Belgesiyle, tanıklığıyla aktarılan fakat kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu için açıklamamıştım. Bazı soruları soracağım. Demek ki benim de bunları açıklama vaktim geldi. 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması ya da yolsuzluk suçu at' dedi mi, demedi mi? Bu kumpastan, yalan ifadeleri kullanan Cumhurbaşkanı'nın haberi var mı, yok mu? Samimi ifadelerimle kendisine mektup yazıyorum. Randevu talep edeli 6-7 ay oldu. Mektubu yazalı da bir ay oldu."

İmamoğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebiyle ilgili samimi ifadelerini de artık geri çektiğini açıkladı: 'Samimi ifadelerimi geri çekiyorum, çünkü gerek kalmadı. İşimiz İstanbul'a hizmet etmek mi yoksa makamlar üzerinden çamur atmak mı? FETÖ'nün imamı dedikleri şahıs şu anda serbest.'