İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

"Ortak aklı hep birlikte harekete geçireceğiz. Muhtarlarımızı günümüzün koşullarının gerektirdiği teknik kurulumunu yapacağız. Belediyeye talep ve şikayetleri doğrudan yapabileceğiz sistemi kuracağız. Mahalle evleri ile mahalle kültürünün yeniden canlanmasını sağlayacağız.

Mahalle meclislerini kuracağız. Mahalle içinde dayanışmayı, birlikte iş yapabilme kültürünü yeniden göstereceğiz. en bu şehri barıştırmBaya geldim. İlçe belediyelerinde karar alınma kısmında muhtarların söz hakkı alacak. 'Mahallem' uygulaması ile öneriler toplanacak.

'HER SORUN İLE YÜZLEŞECEĞİZ'

İhtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız. Aile ekonomisinin güçlendirmenin öneminin farkındayız.İşsizlik sorunu ile baş etmeye öncelik vereceğiz. Türkiye son 30 yılın en yüksek işsizlik oranına sahip. Her 3 gençten biri işsiz. Açlık ve yoksulluğun kesin çözümü için işsizliği yenmek zorundayız. Her sorun ile yüzleşeceğiz. Öyle kafamızı kuma sokmayız. Bu şehir Türkiye'nin aynası. Sizlerin de bildiği gibi mülteci sorunumuz var. Mülteci sorunu yanlış yönetildi. Mülteciler, bu kadar şehrin içine dağıtılmaz. Kayıtlı 547 bin Suriyeli göçmen var. Mahalle ölçeğinde sizlerin, vatandaşların yaşadığı sorunları biliyoruz. Bağcılar, Esenler'de yaşananları biliyoruz. Biz vicdanlı bir toplumuz."

GÖÇMENLİK VE MÜLTECİLERE İLİŞKİN AKTİF BİRİM

İBB'de göçmenlik ve mülteciliğe ilişkin aktif bir birim kuracağız. Sorunları net olarak tespit edeceğiz. Çözüm için maksimum çaba göstereceğiz. Konuyu ulusal ve uluslararası düzeye taşıyacağız. Her konunun muhatabıyız. Göçmenlerin kendi ülkelerine dönüşü sağlanması gerekir. Göçmen ve mültecilerin tanımlı takvim çerçevesinde yaşamlarını kendi vatanlarında yaşamaları sağlanmalıdır. İstanbul'da deprem belki de en önemli sorunların başında geliyor. Üretilen politikalar gerçeği önleme, tedbir alma konusunda yetersiz.

'AFET EYLEM PLANI HAZIRLAYACAĞIZ'

Ne yazık ki hâlâ afet anında ne yapacağımızı bilmiyorum. Afet eylem planı hazırlayacağız. 'İstanbul Hazır' mobil uygulamasını hayata geçireceğiz. Birçok mahallede kentsel dönüşüm dediğimde vatandaşlarımızın saçları diken diken oluyor. Muhtarlarımız mutlaka ama mutlaka süreçte öncü bir rol üstlenecek. Vatandaşlarımızın temsilini muhtarlarımızın üstlenmesini istiyorum. KİPTAŞ ile birlikte kimseye mağdur etmeyen bir süreci hayata geçireceğiz"

'BİR AVUÇ İNSAN ÖYLE KİBİRLİ BAKIYORLAR Kİ'

Bir avuç insan öyle kibirli bakıyorlar ki, belediye başkanlığı makamının milletin emaneti olduğunu unuttular. Önümüzdeki hafta çok çalışarak, sizleri sürece katarak çok daha adil bir İstanbul için birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. İBB ile vatandaş arasındaki en etkili ve sağlam köprü siz olacaksınız."