İstanbul Sultanbeyli'de Savaş H. (36) ve Emine E. (32), 2004'te evlendi. Bir yıl sonra bir çocukları olan çift, yaklaşık 10 yıllık evliliğin ardından 2014'te şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.

O tarihte 9 yaşında olan oğullarının velayeti anneye verildi. Savaş H.'nin de eski eşi ve çocuğu için aylık 500 TL nafaka ödemesine karar verildi. Hayrete düşüren olaylar zinciri de bu tarihten sonra başladı.

EVLENMEYE İKNA EDEMEDİ

Habertürk'ten Yusuf Doğan'ın haberine göre; Savaş H.'nin iddiasıyla yaşadıkları ilçedeki bir camide imamlık yapan Ö.B. ile eski eşi arasında yaklaşık 2 yıl önce yakınlık başladı. İmam Ö.B. ailenin güvenini kazanmak için 2015'te Emine E.'nin oğlunun tüm masraflarını karşılayıp Manisa'daki bir özel okula kaydettirdi. Emine E. ve imam Ö.B. yatılı okuyan çocuğun yanına gidip gelirken ilişkileri ilerledi, ancak Ö.B., Emine E.'yi evlilik için bir türlü ikna edemedi.


KADININ ESKİ EŞİNE MESAJ ATMAYA BAŞLADI

İmam Ö.B. iddiaya göre birkaç ay önce Emine E. ile evlenebilmek için oldukça ilginç bir yola başvurup Savaş H.'ye sosyal medya hesabından mesajlar göndermeye başladı. Ö.B.'nin gönderdiği mesajlarda şu ifadeler yer aldı:

"Ona hayırlı eş, oğluna da iyi bir baba olurum", "Senle anlaşalım, bu senin de işine gelir. Emine Hanım'ı ikna et benimle evlenmeye, sen nafakadan kurtul ben de hanıma kavuşayım", "Emine Hanım'ı sıkıştır, Benimle evlensin. Sen de kurtul ben de. Yoksa daha çok amele gibi çalışırsın", "Benimle anlaşmaya var mısın? Ne dersen yaparım."

ŞİKAYETÇİ OLDU

Savaş H., 19 Haziran'da Sultanbeyli İlçe Müftülüğü'ne giderek imam Ö.B.'den şikâyetçi oldu. Şikâyetle ilgili soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri konuyla ilgili Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin incelemesinin henüz tamamlanmadığını, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.