Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri, Türkiye'nin İhvan üyelerine yönelik sosyal medya adımın olumlu bir karar olduğunu söyledi.

Egypt Today'in haberine göre, bir televizyon programına telefonla bağlanan Şukri "Türkiye'nin Mısır'la ilgili uygulayacağı bu politikanın uluslararası hukukla tutarlı olduğunu ve bunların devamının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlamına geldiğini" kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Mısır ile diplomatik düzeyde temaslarının başlamasının ardından bir Türk hükümet yetkilisi, kablolu yayın yapan Mekameleen ve Al-Sharq'ın yöneticileri ile temasa geçilerek Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'ye yönelik eleştirilerin yumuşatılmasının istenildiğini söylemişti.

İsminin paylaşılmaması şartıyla konuşan yetkili, "Onlardan Mısır hükümetine yönelik eleştirilerini yumuşatmalarını ve Sisi'ye kişisel olarak saldırmamalarını istedik" ifadeleri kullanmıştı.

Türkiye'nin kanalların kapatılmasını istediği iddiaları ile ilgili ise yetkili, bu kanalların kapatılması yönünde bir talepleri olmadığını belirtmişti.

Türk yetkilisinin iddiaları sonrası İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Vekili Munir, açıklama yapmıştı.

Munir, kanalların kapatılmayacağını fakat ancak Mısır ile ilgili siyasi söylemde ve üslupta değişim olması gerektiğini, Ankara'nın bunu talep etme hakkı olduğunu dile getirmişti.

Munir, şunları kaydetmişti: "Türk yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkı, siyasi mülteciye saygı duyuyor. Uluslararası kanunlar da buna (siyasi mültecilerin teslim edilmesine) karşı çıkıyor ve Türkiye de bu kanunlara bağlı. Biz de Türkiye'nin bu eğiliminin değişmeyeceğini iyi biliyoruz. Türkiye dürüst ve manevra yapmıyor."