15 Temmuz hain kalkışmasının mimarı Gülen için Bugüne dek açılan soruşturmalarda toplam 3 bin 623’er kez ağırlaştırılmış müebbet istenirken, 2 milyon 210 bin gün de adli para cezası talep edildi.

ABD korumasındaki katil hakkında bugüne dek açılan davalarda toplam 3 bin 623’er kez ağırlaştırılmış müebbed hapis isteniyor. Ayrıca teröristbaşı için 2 bin 923 yıllık ek ceza isteniyor. Türkiye’nin gördüğü en büyük suç makinesi Fetullah Gülen’e ilişkin talep edilen adli para cezası ise tam 221 milyon lira. CIA/FBI garantili uluslararası ajan, ABD işbirliğine yanaşmadığı için henüz mahkûm edilemedi. Türkiye genelinde açılan 22 dava kapsamında oluşturulan iddianamelerde bir numaralık sanık olarak teröristbaşı Fetullah Gülen gösterildi. Bugüne dek açılan soruşturmalarda 15 Temmuz hain kalkışmasının mimarı Gülen için toplam 3 bin 623’er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 923 yıl hapis cezası istenirken, 2 milyon 210 bin gün de adli para cezası talep edildi.

TAM BİR SUÇ MAKİNASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikastten Dink cinayetine, yasadışı dinleme skandalından kumpas davalarına, ‘himmet’ adı altındaki soygunculuktan darbe girişimine kadar kabarık bir suç dosyası bulunan Gülen hakkında, devlet koruması altında yaşadığı ABD’den yasal işbirliği sinyali gelmediği için hüküm verilemiyor. Ankara’nın Washington’a ilettiği onbinlerce sayfalık bilgi-belgeye rağmen teröristbaşını iade etmeyen ABD, suç makinesi hakkında sınır dışı ya da tutuklama kararı da vermiyor. Pensilvanya’daki çiftliğinde CIA/FBI koruması altında yaşayan Gülen, herhangi bir soruşturma için ifadesi alınamadığından ötürü mahkum edilemiyor.

HER TAŞIN ALTINDAN FETO ÇIKIYOR

Teröristbaşı Fetullah Gülen hakkında istenen cezaların büyük kısmı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı ‘Çatı İddianame’den. Haşhaşi örgütün Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerini konu alan soruşturmanın 1 numarası Gülen hakkında bu dosyada 2 bin 988’er kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.