SAĞLIK
31 Mayıs 2017 16:51 Son Güncelleme: 16 Eyl 2019 07:46

İftarda ve sahurda yoğurt yiyin

Diyetisyen Elvan Odabaşı, özellikle sahur öğününde tercih edilecek besinlerin doyurucu gücünün oldukça önemli olduğunu söyledi. Ramazan ayında yapılan yanlış besin seçimlerinin  kabızlık...

İftarda ve sahurda yoğurt yiyin
Haberi Dinle

Ramazan ayında yapılan yanlış besin seçimlerinin  kabızlık şikayetini artırabileceğini anlatan Odabaşı “Sindirim siteminin dengesinin korunmasında “dost” bakteriler olarak adlandırdığımız probiyotikler ve bu “dost” bakterilerin üremesine yardımcı besin parçaları olan prebiyotikler önemli yer tutar” dedi. Yiyecek seçimi ile bağırsaklardaki dost bakterilerin sayısının artırılabileceğini ifade eden Odabaşı, “Bunun için en iyi probiyotik kaynağı olan yoğurt, peynir, ayran, fazla tuzlu olmamak şartıyla turşu tüketebilirsiniz” diye anlattı.

Yorumlar