16 °c

İftarda ve sahurda yoğurt yiyin

Diyetisyen Elvan Odabaşı, özellikle sahur öğününde tercih edilecek besinlerin doyurucu gücünün oldukça önemli olduğunu söyledi.

İftarda ve sahurda yoğurt yiyin

Ramazan ayında yapılan yanlış besin seçimlerinin  kabızlık şikayetini artırabileceğini anlatan Odabaşı “Sindirim siteminin dengesinin korunmasında “dost” bakteriler olarak adlandırdığımız probiyotikler ve bu “dost” bakterilerin üremesine yardımcı besin parçaları olan prebiyotikler önemli yer tutar” dedi. Yiyecek seçimi ile bağırsaklardaki dost bakterilerin sayısının artırılabileceğini ifade eden Odabaşı, “Bunun için en iyi probiyotik kaynağı olan yoğurt, peynir, ayran, fazla tuzlu olmamak şartıyla turşu tüketebilirsiniz” diye anlattı.

YORUM YAZIN

adınız ve soyadınız ile yorum yapabilirsiniz
HABERE İLK YORUMU SİZ YAPIN

Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.
istiklal.com.tr bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.