Gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal "Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun haziran ayı sonunda, Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ile Bostancı-Dudullu Metrosu'nun Bostancı'dan İMES'e kadar olan 9 istasyonunu yıl sonunda açılacak." dedi.

Planlanan metro hatlarının tamamlanmasıyla kentin ulaşım sorunlarının çözülmesinin amaçlandığını dile getiren Uysal sözlerini şöyle sürdürdü "Biz metroların hızlı bir şekilde ve yeni finans modeliyle yapılmasını istedik. Şu anda ihalesi yapılan metrolardan 4 tanesinin, müteahhitlerle oturup devamına karar verdik. Devam kararı almamızın sebebi, önceden başlayan 4 tane metro hattının bu yıl sonu açılmasının sözünü aldık. Bizim buradaki anlayışımız şu; Dünyada bu kadar uzun sürmeyen metro inşaatları İstanbul’da neden uzun sürsün? İmzalanan protokolle, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Hattı’nın hızlı bitirilmesi için de anlaşmaya vardık."

Başkan Uysal Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nu yapan firmadan, Yamanevler-Çekmeköy arasındaki 7 istasyonunun haziran sonuna kadar bitirilmesini istediklerini kaydederek şöyle konuştu: "Eminönü- Alibeyköy Tramvayı yıl sonu itibariyle bitirilecek. Kabataş-Mahmutbey Metrosu’nda tünel ve elektromekaniği yapan iki ayrı müteahhidi bir araya getirdik. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası yine yıl sonu itibariyle tamamlanacak. Bostancı-Dudullu Metrosu'nun 9 istasyonluk Bostancı'dan İMES’e kadar olan kısmı da yine 2018 sonunda açılacak."