İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, kendisinden önceki yönetimde yaşananları anlattı. İmamoğlu bu dönemde; KİPTAŞ'ın daha önce satın alacağını açıkladığı alanın başka bir kişi tarafından 11 milyon dolara satın alındığını bu kişinin birkaç gün sonra da arsayı KİPTAŞ'a yaklaşık 47 milyon dolara sattığını açıklayarak tepki gösterdi.

Ayrıca İmamoğlu, söz konusu arsa için önceki yönetimin yaklaşık 400 konutluk bir proje hazırladığını ancak kendisinin göreve gelmesinin ardından konuya ilişkin yaşananları "Biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra 'yeşil alan yaptık' diye karar alınıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde" diyerek açıkladı.

İmamoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Pazartesi günü KİPTAŞ Yönetim Kurulu kararı alıyor. Diyor ki; 'Ben Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım.' Bir gün sonra bu arsayı ne hikmetse bir uyanık vatandaş alıyor 11 milyon dolara. Cuma günü de KİPTAŞ'a 47 milyon dolara satıyor. 28 milyon dolar arada fark. Yaklaşık o günkü kurlarla söylüyorum.

Biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra yeşil alan yaptık diye karar alınıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde.

Pazartesi günü burayı ben alacağım diye KİPTAŞ, yani önceden bir yönetim kurulu kararı var arada biri geliyor çok uyanık, çok akıllı, gökten iniyor ona. Satın alıyor burayı, belgeleriyle, evraklarıyla. Cuma günü de KİPTAŞ gidiyor burayı bu uyanıktan satın alıyor. Kim bu uyanık? Onların da kayıtları var. Kim bu yönetim kararını alan? Onun da kayıtları var. Burayı alıyor 47 milyon dolara yaklaşık. Belki ufak tefek rakamsal hatalarım olabilir.

'BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU'

Bunu alıyoruz KİPTAŞ olarak bir önceki yönetim. Proje yapıyoruz 300 küsür 400 konut. KİPTAŞ'ın önünde de maketi yapılıyor. KİPTAŞ'ın önünde şu an girişte. Kaldırmayın dedim bu sürekli burada duracak. Kocaman bir maket. 400 küsür konut. Burayı biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra 'yeşil alan yaptık' diye karar alınıyor İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde. Şimdi; buna derler ki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu olmaz. Yapmayın."