Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı yazılı açıklamada, bugün gönderdikleri insansız hava araçlarının (İHA) operasyonların başladığı günden bu yana Suudi Arabistan'ın iç bölgelerinde en büyük saldırıları düzenlediğini ifade etti.

Hava saldırılarında Duvedmi ve Afif kentlerindeki hayati tesislerin hedef alındığını aktaran Seri, "çok dikkatli gözlemleme ve bölgedeki iş birlikçilerin desteğiyle" düzenlendiğini belirttiği saldırılar sonucu boru hattında petrol sevkiyatının durduğunu ve Suudi Arabistan ekonomisinin doğrudan etkilendiğini dile getirdi.

Seri, "Düşman ülkelerin (Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) iç bölgelerinde daha büyük ve daha geniş saldırılar düzenleyebiliriz. Bölgede çözüm, Yemen'e saldırıların durmasıdır." ifadesini kullandı.

Husilere bağlı El-Mesire kanalında bugün Suudi Arabistan'da önemli noktalara 7 hava saldırısı düzenlendiği iddia edilmişti.

- Suudi Arabistan'da petrol pompa istasyonlarına saldırı

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih de doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Saudi Aramco'nun boru hattında petrol akışını durdurduğunu aktaran Falih, zarar tespit çalışmaları ile istasyonları onarma çalışmalarının sürdüğünü, ülkede petrol üretim ve ihracatının devam ettiğini kaydetmişti.

Bakan "bu saldırıların Yemen'de İran destekli Husiler de dahil olmak üzere bu tür eylemleri yapan tüm terör gruplarına karşı koymanın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını" ifade etmişti.

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco da ülkedeki 2 petrol pompa istasyonuna düzenlenen saldırıdan müşterilere petrol ve gaz temininin etkilenmediğini duyurmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen'de Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümet güçlerine destek veriyor.