Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını belirterek, "AK Parti iktidarlarında 561 bin 451 öğretmen ataması yapıldı. Gönlümüz arzu eder, hiçbir öğretmen adayı arkadaşımız açıkta kalmasın ama Türkiye'nin imkanları açısından bunun oldukça zor olduğunu biliyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının taşeron işçilerle ilgili detaylı çalışmayı bitirmek üzere olduğunu belirten Kurtulmuş, kamudaki yaklaşık 450 bin, belediye ve il özel idarelerindeki 400 bin taşeron işçinin bu kapsamdan yararlanacağını, 4-C'lilerin 4-B statüsüne geçeceğini bildirdi. Kurtulmuş, çalışma süreleri itibariyle yaklaşık 6 aylık sürenin 10 aya çıkarılacağını ifade ederek, mevsimlik işçilerin bu kapsama alınmasının öngörüldüğüne değindi.

BİTCOİN AÇIKLAMASI

Dijital para "bitcoin"i bazı ülkelerin desteklediğini, bazı ülkelerin yasakladığına işaret eden Kurtulmuş, dünyada "bitcoin" ile ilgili şüphelerin, tereddütlerin henüz giderilemediğini belirtti. Kurtulmuş, Merkez Bankası ve İstanbul Borsasının, "bitcoin" piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim de henüz resmi olarak bir tavrımız ortada değildir. Kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimi ülkeler bunu şeytanlaştırıyor. Bunları biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.