Amerikan sinenema endüstrisi Hollywood'da her yıl milyarlarca dolar para dönüyor. Ünlü oyuncuların aldığı dudak uçuklatan ücretler zaman zaman medyanın gündeminde yer alıyor.

Ünlü ekonomi dergisi Forbes bu kez, Hollywood'da kadın ve erkek oyuncuların aldığı ücretleri karşılaştırdı ve ortaya ilginç bir tablo çıktı. Habere göre erkek oyuncular kadın oyunculardan bir kaç misli daha fazla ücret alıyor.

Dergi, geçen yıl oyuncuların aldığı ücretleri karşılaştırdı ve dünyanın en “pahalı” 10 erkek aktörünün, kadın meslektaşlarının neredeyse 3 katını kazandığını yazdı.

Buna göre, dünyanın en “pahalı” 10 erkek aktörü, 488.5 milyon dolarla kadın meslektaşlarının neredeyse 3 katı (172.5 milyon dolar) kazandı.

Erkek oyuncular arasında Transformers’ın başrolü Mark Wahlberg 68 milyon dolarla zirvede yer alırken, kadınlarda La La Land filminin yıldızı Emma Stone 26 milyon dolar elde etti.

Forbes’un sıralamasında 10. olan Hint aktör Akshay Kumar 2016’da 35.5 milyon dolar gelir sağladı. Emma Stone, konuyla ilgili olarak son zamanlarda aktörlerin ücretlerinde indirime gittiklerini, ancak bu sayede “eşitliği sağlayabildiklerini” belirtmişti.