12 milyon 900 bin seçmen bulunan Hollanda'da genel seçimlere katılım oranı yüzde 80 olurken, açılan ilk sandıklara göre Türklerin kurduğu DENK Partisi 1 milletvekili elde etti.

PvdA'nın entegrasyon politikasına güvenoyu vermedikleri için ihraç edilen Türk milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi ise mecliste 1 sandalye kazandı. Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların sesini duyurmak için siyasi arenaya giren DENK'in katıldığı ilk seçimde milletvekili çıkarması önemli bulundu.

Kuzu, ilk açıklamasında "Selçuk Öztürk ile partiyi kurduğumuzda hayalimiz vardı ve biz bunu şimdi gerçekleştirdik. Yabancı kökenliler birlik olarak bu başarıyı elde ettik. Hollanda'da artan Irkçılık ve İslamofobi'ye karşı en güzel cevabı oylarınızla verdiniz. Hollanda hepimizin." diye konuştu.

Avrupa'da hiçbir zaman yabancı kökenlilerden oluşan bir partinin seçimlere katılmadığını ifade eden Kuzu, "Biz bu insanların sesini duyurmak için var olacağız. Bugün hep birlikte tarih yazdık." ifadesini kullandı.