Türkiye’ye insan hakları dersi vermeye kalkışan Almanya adım adım nazizm çukuruna yuvarlanıyor. Ülkede ırkçıların işlediği suçlarda büyük artışlar yaşanırken Almanya Başbakanı Merkel, terör işbirlikçi AGİT gözelemcilerin hazırladığı rapor üzerinden Türkiye had bildirmeye kalkıştı. Ankara’nın ise küstahlığa cevabı gecikmedi.

TESCİLLİ TERÖR DESTEKÇİSİ

Federal Meclis'te Avrupa Konseyi toplantısına ilişkin açıklama yapan Merkel, Almanya’nın terör destekçisi ülke olduğunu bir kez daha tescil etti. Merkel, referandumla ilgili "Elbette Türk vatandaşlarının özgürce ve demokratik şekilde kendi anayasa düzenleri hakkında karar verme haklarına saygı duyuyoruz. Bu doğal bir şey. Ancak oylama süreci ile ilgili olarak AGİT ve AKPM’nin ortak raporundaki büyük endişeleri dikkate almak durumundayız" dedi.

TERÖRİSTLERE MİNNETTAR

Bununla da yetinmeyen Alman Başbakan, AGİT İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link'e terör örgütü PKK ile içli dışlı isimlerin hazırladığı rapor için teşekkür etti. Belgeleri ile terörist oldukları ortaya çıkan gözlemcilerin bağımsız olduğunu savunan Merkel, rapordaki değerlendirmelerin büyük öneme sahip olduğunu savundu. Ardından, Ankara’ya ders vermeye kalkıştı: “Türk hükümeti, bu raporla ölçülecek ve bu raporda ortaya konan sorunları çözmeli.”

ALÇAKLIĞIN SINIRI YOK

Merkel, alçak açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Oylama gününde farklı kesimler için fırsat eşitliği olmadığı şeklinde raporda ortaya atılan iddia, OHAL sebebi ile demokratik temel hakların ve özgürlüklerin kısıtlandığı şeklindeki tespit kadar ağır. Türkiye'nin olası düzensizliklerin incelenmesi konusunda nasıl bir tutum sergileyeceğini yakından izleyeceğiz. Bu, Türk hükümetinin gelecekteki anayasa reformu konusunda atacağı adımlar için de geçerli.”

UTANMADAN DENETÇİ GÖNDERMEYE KALKIŞTI

Alman milletvekili Bernd Fabritius, Avrupa Konseyi'nin görevlendirmesiyle yapacağı Türkiye ziyaretinin, Türk hükümeti tarafından iptal edildiğini söyledi. Hristiyan Sosyal Birliği Milletvekili Fabritius "Bu adımı üzüntüyle karşılıyorum ve Türk hükümetine iptal kararını geri çekme çağrısı yapıyorum" dedi. AKPM, Fabritius'u, “Türkiye'nin hukuk devleti ilkelerine bağlılığını incelemesi” üzerine görevlendirdiği belirtildi. Alman vekil, Mayıs başında Türkiye’de olmayı planlıyordu.