Aleyna Can, önceki gün Kartal Cevizli Mahallesi'ndeki bir binada günlük kiraya verilen dairede başından vurularak öldürülmüştü.

Dairede bulunan silah parmak izi incelemesi için Polis Kriminal Laboratuvarına gönderilmişti. İncelenen güvenlik kamera görüntüleri ve karşı dairedeki görgü tanıklarının ifadesi üzerine daireden Eser D.E ve arkadaşı M.V’nin koşarak çıktıkları saptanmıştı.

Polisin ulaştığı bilgilere göre; Aleyna Can, 1.5 yıldır birliktelik yaşadığı erkek arkadaşı Eser D.E.'den ayrılmak istemişti.

Uyuşturucu, hırsızlık ve ruhsatsız silah taşımaktan kaydı olan Eser D.E, 3 ay önce kendisinden ayrılmak isteyen Aleyna'yı tehdit etti, dövdü.

Kızının öldürüldüğünü öğrenir öğrenmez hastaneye gelen anne Ayşe Yirmibeş, cinayetten Eser D.E’yi sorumlu tutmuştu.

FACEBOOK HESABINA GİRDİ

Aleyna Can’ın teyzesi Havva Özçelik ise yeğeninin Eser D.E’nin ayrılma vaadi nedeniyle görüşmeye gittiğini söylemişti. Polis, Eser D.E ve yanındaki M.V’yi her yerde ararken, Eser D.E’nin Facebook hesabında hareketlilik oldu.

Eser D.E, sayfaya girerek tabancalı fotoğrafı ve şiddet içerikli paylaşımlarını sildi. 2014 Nisan ayına kadar olan paylaşımları silinen Eser D.E’nin geride gülen fotoğrafları kaldı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet sırasında Eser D.E’nin yanında olduğu belirlenen M.V’nin adresini belirledi. M.V, sabah saatlerinde Maltepe Gülsuyu’nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

M.V sorgusu için Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. E.D.E’yi yakalama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aleyna da mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı. Önceki akşam erkek arkadaşının ayrılma vaadi üzerine bu konuyu konuşmak için ısrarlı çağrısına olumlu yanıt vererek daireye gitti.