Nusaybin'de hendeklerin kapatılması için valilik tarafından Tugay Komutanlığı'ndan istenilen işmakinelerinin arızalı denilerek verilmediği ortaya çıktı.

Akşam'ın haberine göre, Nusaybin’de kazılan çukurlar ve kurulan barikatları kaldırmak için Mardin Valiliği’nce ilan edilen ilk sokağa çıkma yasağının ardından kazılan çukurların ve kurulan barikatların ilçeden temizlenmesi için dönemin valisi Ömer Faruk Koçak’ın imzalı talebi ile kurumlara gönderilen iş makinesi talebini geri çeviren tek kurumun 70. MKNZ Tugay Komutanlığının olduğu ortaya çıktı.

YÜRÜYEN AKSAMI ARIZALIYMIŞ

Vali Ömer Faruk Koçak imzalı 27 Kasım 2015 tarih ve 2785 Sayılı resmi talep yazısına talepte bulunulan Midyat Belediyesi, Karayolları 93. Bölge Şefliği ile DSİ Bölge Müdürlüğü’nün talep edilen iş makinelerini gönderdiği, buna karşın 70. MKNZ Tugay Komutanlığı’nın yazıdaki talebe istinaden; “Tugay Komutanlığı envanterinde bulunan 1 Adet Dozer, 1 Adet Dişli Loder ve iki adet damperli kamyonun yürüyen aksam ve damper hidroliği arızalarından dolayı gayri faal durumda bulunmaktadırlar. Bu sebepten dolayı söz konusu görevlendirme yapılamamaktadır” denildiği ortaya çıktı.

Komutan tutuklandı

Tugay Komutanlığı'da görevli Salih Kırhan FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanarak cezaevine konudu.Komutanlığa gerekli araçların tahsisini yapsaydı, 28 ve 29 Aralık'ta Nusaybin'deki kalan diğer çukur ve barikatların tamamı kaldırılmış olacaktı. Böylece bölgede huzur sağlanacaktı.

Star