Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, yaptığı açıklamada, ileğinde 7 ay boyunca yaşadığı sakatlığın ameliyatın ardından son bulduğunu söyledi.

Antalya'da gerçekleştirilen milli takım kampına katılan Tazegül, güzel bir ortamda geçen antrenmanlarda ayak bileğini güçlendirmek için özel çalışmalar yaptığını anlattı.

Bileğinin zaman zaman şiştiğini, bu dönemlerde diğer ayağına yüklendiğini anlatan Servet, "Aslında teknik açısından hiçbir ağrım kalmadı. Tekme atınca çok daha rahat atıyorum. Her şey çok daha acısız geçiyor. Güçlenince, eskisi gibi olunca formuma kavuşacağıma inanıyorum." dedi.

Mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağını dile getiren milli tekvandocu Servet, "Hedefim, Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir dereceyle moral bulup olimpiyatlarda zirveye çıkmak. İnşallah daha fazla sakatlık yaşamadan yolumuza devam ederim." diye konuştu.

Almanya Açık'ta yarışmayacak

Türkiye Tekvando Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin ise Tazegül'ün 22-23 Nisan'da Hamburg'ta yapılacak Almanya Açık Tekvando Turnuvası'na katılmasını uygun görmediklerini belirterek, "Olimpiyatlara kadar formunu tutmasını ve ekstra rahatsızlıkları ile ilgili son çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz." dedi.