Sırrı Süreyya Önder, gerekli ciddiyetle yaklaşılırsa çatışmasızlığın sağlanmasının bir haftada mümkün olacağını söyledi.

"AÇIN İMRALI YOLUNU"

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında konuşma yapan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hükümete seslenerek, "Açın İmralı yolunu müzakereler nerede kalmışsa oradan devam ederek bir haftada ülkemizin çehresini değiştirelim" dedi.

NE TÜR VEBALİ VARSA BİZ ÜZERİMİZE ALMAYA HAZIRIZ"

Önder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her türlü hukuki, cezai, yasal, insani ne tür vebali varsa biz üzerimize almaya hazırız. Bunun için size son derece önemli bir çağrı yapıyoruz. Evladının yolunu gözleyen Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Ermeni bütün annelere burada taahhüt ediyorum ki çağrımıza cevap verilirse 1 hafta içerisinde barışı sağlarız. 8. gün olursa beni Diyarbakır Meydanı'ndan çarmıha gerin.

Yeryüzünü savaşla, ölümle, zulümle daha fazla kirletmeyelim. Tarihi çarğımızı tekrar yapıyoruz. Zulme boyun eğmeyen 7'den yetmişe köle olmayı, biat etmeyi reddeden bu ülkenin her bucağındaki bütün kardeşlerime barış sözü veriyoruz. Biji aşiti, an serkeftin, Newroz piroz be."