HDP'nin, Kızıltepe İlçesi Belediye binası önünde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin katılımı ile 'Darbeye karşı demokratik halk buluşması' sloganı ile miting çağrısı üzerine, partililer belediye binası önünde toplandı. Polis, geniş güvenlik önlemleri alırken, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri belediye binası içine girip miting başlama saatini beklemeye başladı.

Bu sırada kalabalık içinden küçük yaştaki bir kişi 3 metre yükseklikteki direğe tırmanarak gönderde bulunan Türk bayrağını indirdi ve yerine HDP'nin flamasını astı. Bayrağın indirildiğini gören polisler, belediyenin bahçesindeki kalabalığa göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu sırada bazı HDP'liler müdahale sonrası belediye binasına girdi, bazıları da yaşanan izdihama rağmen kaçmaya çalıştı. Müdahale nedeniyle bazı kişiler yaralanırken, 20'ye yakın kişi de polis tarafından gözaltına alındı. Yaşanan müdahale ve çıkan olaylar sırasında HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ ve milletvekilleri belediye binasının içinde bulunurken, polisin belediyle önünde beklediği ve binaya girmediği gözlendi.

Belediye önündeki grubun dağıtılmasının ardından indirilen Türk bayrağı polis ve belediye çalışanları tarafından yeniden göndere çekildi.