Grafiti ve hat sanatını (kaligrafi) birleştirerek çalışmalarını üreten Gazzeli genç aktivist Bilal Halit, Fatih'te bir duvara Ümran bebeği çizdiğini aktararak, "Bu resmin mesajı, Suriyeli mültecilerin barış içinde yaşamak istiyor olması ve savaşın bitmesini istemeleridir. Filistinli mülteciler de bunu istiyor. Ben Gazze'de yaşadım ve orada 3 savaş gördüm. Orada insanların kadınları, çocukları ve gençleri öldürdüğünü gördüm. Gazze'de savaşın bittiğinin hayalini kuruyorum. Gazze'nin barış içinde yaşanan bir yer olmasının hayalini kuruyorum." diye konuştu. Halit, Suriyeli Ümran'ın bütün mültecilerin çocuğu gibi olduğuna vurgu yaparak, Irak, Filistin ve Suriye'deki bütün çocukların, dünyanın diğer ülkelerindeki çocuklar gibi barış içinde yaşamak istediğini kaydetti.

SINIRLAR KAPALI

Filistin'de sanat yapmanın çok zor olduğunun altını çizen genç sanatçı şunları kaydetti: "Kimse dışarı gidip bir serginin parçası olamıyor. Hiçbir sanatçı Gazze'ye gelemiyor. Çünkü bizimle diğer ülkeler arasındaki sınırlar kapalı. Bizler ülkemizin mesajını dünyaya vermek istiyoruz. Dünyayla bir bağ kurmalıyız. Dünyaya bu mesajı iletmemiz gerek. Gazze'de çok fazla sanatçı, fotoğrafçı var. Yeteneklerini dünyaya göstermek için bir şansa ihtiyaçları var. Sınırın açılmasını, kuşatmanın ve savaşın bitmesini umuyoruz. Filistin'e barış gelmesini istiyoruz. Şu anda Gazze'deki ailemi göremiyorum çünkü sınır kapalı. Bu bizim için çok zor."

Türk insanını çok seviyoruz

Filistin pasaportu sahiplerinin Türkiye dışındaki tüm ülkelerin havaalanında sorun yaşadığına dikkati çeken Halit, "Türkiye, Filistinliler için güzel bir ülke. Filistinli olduğumu duyan her Türk, 'Sen benim kardeşimsin. Filistini seviyoruz.' diyor. Türkiyeyi ve Türk insanını seviyoruz." değerlendirmesinde bulundu.