Her terör saldırısının ardından hemen 'İslami terörizm' yaftasını yapıştırmakta gecikmeyen Batı bir kez daha ikiyüzlü tavrı ile sahnede... ABD'de 59 kişiyi katleden terörist için Trump, 'Hasta ve deli bir adam' ifadesini kullandı. Norveç’te 92 kişiyi katleden faşist Breivik'te de aynı filmi izlemiştik

ONLARIN KATİLİ PARANOYAK!

NORVEÇ'TE aşırı sağcı Anders Behring Breivik, 22 Temmuz 2011'de önce başkent Oslo'da 92 kişiyi öldürmüştü. Türk ve İslam düşmanlığı ile tanınan Breivik için 'Batı' bir türlü terörist diyememiş, önce 'Narsist kişilik' tanısı koymuştu! Ardından mahkemenin görevlendirdiği iki psikiyatrist Behring Breivik’in sağlık durumunu incelemiş, paranoyak şizofreni tanısı koymuş ve sanığın akli dengesinin yerinde olmadığına hükmetmişti. Faşist saldırganı mahkeme terör suçundan sadece 21 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

TRUMP 'DELİ VE HASTA' DEDİ

ABD'nin Las Vegas kentinde 59 kişiyi katleden en az 500 kişiyi yaralayan saldırgan Stephen Paddock için de benzeri bir süreç işliyor. Cani için bir türlü terörist ifadesini kullanamayan Amerika, kendisi için kabusa dönüşen soruna da doğru teşhisi koyamıyor. ABD Başkanı Donald Trump, katil için "O hasta ve deli bir adam. Sanıyorum çok sorunu vardı. Onunla ilgili detaylara çok ciddi bakıyoruz. Ancak çok çok hasta bir kişiyle uğraştığımızı biliyorum" diye konuştu. Trump'ın bu sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

FATURAYI 'İSLAM'A KESMİŞTİ

2015’te California’nın San Bernardino kentinde 14 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından saldırgan Afgan uyruklu çıkınca İslam’ı hedef alan Trump, Amerikan Fox TV'de katıldığı bir programda "İslam bizden nefret ediyor. Müslümanların ABD'ye girişi tamamen yasaklanmalı" açıklamasını yapmıştı. Ortadoğu’da terör örgütlerine silah yağdıran Trump, aynı zamanda ülkesinde bireysel silahlanmanın engellenmesine de karşı. "Hillary seçilmiş olsaydı silahlarınızı geri veriyor olacaktınız" sözleri de ona ait.