Terör örgütü PKK'nın bomba yüklü aracı emniyet binasının arkasında patlatması ile büyük hasar oluşan onlarca evin bulunduğu Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları tamamlaması ardından mahalle sakinleri evlerine akın etti. Hasar tespitinde bulunan vatandaşlar, işe yarayan eşyalarını nakliye araçlarına yükleyip mahalleden ayrılıyor. Evi yıkılan Cemili Altuğ, ellerini havaya kaldırarak, saldırıyı yapanlara tepki gösterdi. Kürtçe konuşan Altuğ, "Kim yapmışsa Allah hakkımızı bırakmasın. Bizi perişan ettiler bu soğukta, dışarı bıraktılar." diye tepki gösterdi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, önceki gece emniyet ve jandarmaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, emniyet binasının arkasında bomba yüklü araçlar patlattı. Saldırıda polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi şehit oldu, aralarında polis eşi ve çocuklarının bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetmişti, 39 kişi ise yaralanmıştı. Emniyet binasının yakınlarında bulunan bir ev yıkıldı, onlarca evde büyük hasar oluştu.

Olay yeri incele ekiplerinin bölgedeki incelemeleri bittikten sonra vatandaşlar evlerine gitti. Hasar tespitini yapan vatandaşlar, işe yarayan eşyalarını ayırıyor. Eşyalarını dışarı çıkartan mahalle sakinleri, nakliye araçlarına eşyalarını yükleyip mahalleden taşınıyor.

Kardeşinin evinde hasar oluştuğunu söyleyen Şehymus Tekdal, patlamanın büyük bir facia olduğunu söyledi. Tekdal, "Şimdi ev taşıyoruz. Diyecek hiçbir şey yok. Allah yardımcıları olsun. Yapanlarında Allah yanlarına bırakmasın inşallah. Çınar halkına yapılan bir zülümdü. Yapılan bir ihanettir. Bunu yapanlara Allah'a havale ediyorum. Bütün vatandaş perişan oldu. Bu kış ortasında yapılabilecek bir şey değildir. Herkese geçmiş olsun." diye konuştu.

Patlama sebebiyle evinin yıkıldığını ve yaralandığını anlatan Mehmet Nuri Kabçar ise "Barış, barış, barış istiyoruz. Kardeşlik ve huzur istiyoruz. Yerde yok. Eşyalarımı akrabalarımın evine götürüyorum. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Patlama ile birlikte kafama bir cisim değdi. Ondan sonra hiçbir şey görmedim. Ben bayılmışım, eşim beni kaldırdı." ifadelerini kullandı.