Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tefsir hocası olarak görev yapan sözde ilahiyatçı Mustafa Öztürk'ün kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e dil uzattığı çirkin sözlere tepkiler devam ediyor. Halil Konakçı hoca dinimizi hedef alan sinsi saldırıları madde madde sıralayarak dinin içinin nasıl boşaltılmaya çalışıldığını anlattı.

BUNDAN SONRA SIRA 'ALLAH YOKTUR'A GELECEK

Kur'an-ı Kerime dil uzatan, hafife alan 'Allah'ın kelamı olamaz' diyen sözde ilahiyatçı Mustafa Öztürk'ün sözlerinin amacının dini değerlerini hedef alan saldırıların bir parçası olduğunu belirten Halil Konakçı hoca şöyle konuştu, 'Önce 'Mezheplere gerek' yok dediler. 'Kuran ve sünnet yeter.' dediler. Önce İmam-ı Azam'a küfrettiler, İmam Şafii'ye hakaret ettiler. Bir süre böyle gitti. Uyanan uyandı uyanmayan uyanmadı. Sonra ne oldu? Sünnet nedir? Kur'an var, hadis ne dediler. 'Kur'an bize yeter' dediler. Kuran Müslüman'lığını icat ettiler. Kalktılar bu sefer İmam-ı Azamlar'dan sonra İmam Buhari'ye küfür etmeye başladılar. Bu hadisler yalan, uydurma kafadan atma dediler. Sünneti ve Hadis-i şerifleri itibarsızlaştırma çalışmaları belli bir zaman daha sürdü. Şimdi sıra Kur'an'a geldi. 'Kur'an Allah (haşa) kelamı değil' dediler. 'Bu vahiy değil' dediler. Oyunun farkında değil misiniz? Şimdi sıraya nereye gelecek biliyor musunuz? Bundan sonra sıra 'Allah yoktur'a gelecek. İşte ateizm, deizm böyle ortaya çıkıyor." dedi.

BU MİLLET DİNİ ATEİSTLERDEN Mİ ÖĞRENECEK?

Halil Konakçı hoca sözlerine şöyle devam etti, "Sonra buna destek veren biri daha var. İsmini söylemeyeceğim. Doktor şimdi, doçent de olamadı. Aynı familyadan. Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinin vahiy olmadığını iddia eden bir adam. Şimdi meal yazıyor. Hac ayetlerini yazmış Bakara Suresi'nden. Hac ayatleri alt alta gelirken araya bir tane cihad gelmiş. Bu burada uygun değil demiş yerini değiştirmiş yazdığı mealde. Bir nüshası bende var bekliyoruz. Bununla da gurur duyuyor. Bu adam çıkmış diyor ki, 'Niye bu kadar üstüne gittiniz bu profesörün. Bir ilahiyat hocasının Müslüman olma şartı yoktur' diyor. Bu millet dini ateistlerden mi, Yahudilerden mi, Hristiyan'dan mı öğrenecek? Bu din senin oyuncağın mı? Ne demek 'Bir ilahiyat hocasının Müslüman olma şartı yoktur.' demek."