Hakkari'nin "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülmesiyle ilgili TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun tasarısına tepki amacıyla kentte yürüyüş yapıldı

TBMM Başkanlığı'na sunulan Hakkari'nin ilçeye dönüştürülmesine ilişkin kanun tasarısı kentte tepkiye neden oldu.

Hakkari'nin "Çölemerik", Şırnak'ın "Nuh" adıyla ilçeye dönüştürülmesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını içeren kanun tasarısının TBMM Başkanlığı'na sunulmasına sivil toplum kuruluşları, esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Akşam saatlerinde Bulvar Caddesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan kalabalık yürüyüş yaptı.

"Hakkari ildir, il olarak kalacak", "Hakkari uyuma iline sahip çık", “Medeniyetlerin kenti Hakkari ilime dokunma”, “Şehrimizi seviyoruz, ilime dokunma”, “Hakkari'me dokunma” yazılı pankart taşıyan grup, çevre yoluna oradan da Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Mazlum Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, 2 Ağustos’dan beridir meydanlarda sürekli Hükümete, Cumhurbaşkanına ve bütün muhalefet partilerine seslendiklerini söyledi.

Seslerini tamamıyla duyuramadıklarını belirten Şen, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza, iktidar partisine, CHP, HDP ve MHP'ye buradan tekrar sesleniyoruz. Önümüzdeki günlerde bir medeniyetin geleceği ile ilgili bir oylama yapılacak. Önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kuruluna gelecek olan bu tasarının geri çekilmesi için veyahut Hakkari'nin lehine oylanması için tüm partilere buradan Hakkarililer adına çağrıda bulunuyoruz. Hakkari halkı olarak diyoruz ki Hakkari bir medeniyet şehridir. Bu söz 2011 yılında Hakkari’ye miting için gelen dönemin Başbakanı ve şu anki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Hakkari bir medeniyet şehridir. Bir medeniyetin hafızasıdır. Bu hafıza silinmemelidir.”

Konuşmanın ardından 10 dakikalık oturma eyleminin ardından kalabalık dağıldı.

Kaynak: AA