Avrupa'da yükselen ırkçılık ve İslamofobia teröre dönüştü. Londra'da ırkçı bir İngiliz, minibüsünü teravihten çıkan Müslümanların üzerine sürdü.

Batı’da İslam düşmanlığı sadece İngiltere ile sınırlı değil. Kanada’da Müslümanlara yönelik nefret suçları tırmandı, ABD’de genç kız cami yolunda öldürüldü.

NAMAZDAN ÇIKANLARI EZDİ

Alçak terör saldırısı Finsbury Park Camisi önünde gerçekleşti. 00.20'de bir İngiliz kullandığı minibüsü, teravih namazından çıkan Müslümanların üzerine sürdü. Önüne gelen herkesi ezen ırkçı İngiliz, daha sonra aracından inerek İslam karşıtı sözler sarfetti. 1 kişinin öldüğü olayda 10 kişi de yaralandı. 8 kişinin bölgedeki 3 ayrı hastanede gözetim altına alıntı, hafif yaralı 2 kişi ise ayakta tedavi edildi.

KASITLI OLARAK HEDEF ALDI

Londra polisi, 48 yaşındaki katil sürücüyü önce önlem amacıyla hastaneye götürdü, kontrollerin ardında da sorguya aldı. Finsbury Park Camisi İmamı Muhammed Kozba teravihten çıkan cemaatin saldırğan tarafından kasıtlı bir şekilde hedef alındığını söyledi. Olayın tanığı Abdülraman Aidroos da saldırganın, "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü söyledi.

Hain terör saldırısı Finsbury Park Camisi önünde gerçekleşti. Yerel saatle 00.20'de bir İngiliz kullandığı minibüsü, kasıtlı olarak teravih namazından çıkan Müslümanların üzerine sürdü. Önüne gelen herkesi ezen ırkçı İngiliz, daha sonra aracından inerek İslam karşıtı sözler sarfetti. 1 kişinin öldüğü olayda 10 kişi de yaralandı. 8 kişinin bölgedeki 3 ayrı hastanede gözetim altına alıntı, hafif yaralı 2 kişi ise ayakta tedavi edildi.

HEDEF CEMAATTİ

Londra polisi, 48 yaşındaki katil sürücü ise önce önlem amacıyla hastaneye götürüldü, kontrollerin ardında da sorguya alındı. Yetkililer ayrıca olayın terörle mücadele birimi tarafından incelendiğini ve şüphelinin akli sağlık durumunun da teste tabi tutulacağını aktardı. Finsbury Park Camisi İmamı Muhammed Kozba, olayda "kasıtlı olarak" hedef alınan kişilerin "teravihten çıkan cemaat" olduğunu söyledi.

‘Müslümanları öldüreceğim’ diye bağırdı

Olaya tanıklık eden Abdülraman Aidroos da beyaz bir erkeğin, "Müslümanları öldüreceğim" diye bağırarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü dile getirirken, sürücünün bölgedeki kişiler tarafından yakalanıp polise teslim edildiğini belirtti. Aidroos, yaşananları şöyle anlattı: "Üzerimize doğru geldi, insanları ezdi. 'Müslümanları öldüreceğim. Tüm Müslümanları öldüreceğim.' demeye başladı. Bir arkadaşımız arkadan itti saldırganı. Adam bana doğru geldi ve yere düşürmeyi başardım. Polis gelene kadar yerde tuttuk." Saldırganı, "Beyaz, İngiliz bir erkek" olarak tanımlayan Aidroos, "dövmeli, iri yarı bir adamdı." dedi.

Bu, korkunç bir olay

İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, korkunç bir olay. Tüm düşüncelerim olayın yaralıları, onların sevenleri ve olay yerindeki acil hizmet görevlilerinde." ifadelerini kullandı. Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn de olayın kendisini "şoke ettiğini" belirterek, cami yetkilileri, polis ve caminin bulunduğu bölgeyi de kapsayan Islington Belediyesiyle iletişim halinde olduğunu söyledi.